top of page

BELANGRIJK: deze pagina en de inhoud ervan is enkel toegankelijk voor personeelsleden van thuiszorg vleminckveld. Alle andere personen en organisaties dienen uitdrukkelijk de toestemming te vragen en krijgen om deze pagina te mogen betreden en/of de inhoud te mogen consulteren of gebruiken. via: zorgpassie@vleminckveld.be tav. Robby De Munck

opleiding zorgpassie en hulpmethodiek thuishulp

Beste velder, jammer genoeg moeten we contacten in groep zoveel mogelijk beperken. Dat is niet ideaal voor vormingen. Toch willen we voor de eerste keer proberen een volledig digitale opleiding te geven in verschillende werkvormen. Overloop de verschillende stappen en we zien elkaar in stap 5 binnen de zoom sessie. In de video van de eerste stap krijg je alle info. Om een video op groter scherm te krijgen duw je onderaan uiterst rechts op het vierkantje. Indien je zelf een computer of tablet hebt is het comfortabeler deze opleiding via daar te doen. Dan stuur je de mail door naar jouw privémailadres waarna je op de link duwt. Veel succes!

9u00: stap 1: bekijk de introductievideo

 9u15: stap 2: bekijk de opleidingsvideo

Stap twee is de opleidingsvideo. Deze duurt 34 minuten. Je kan steeds even onderbreken door op pauze te duwen. Het volledig scherm krijg je door onderaan rechts op het vierkantje te duwen.

10u00: ga binnen in de viruele tour detecTV

Duw op onderstaande knop. Je komt in een nieuw scherm met de vraag "enable audio". Duw op YES. Rechts bovenaan heb je drie puntjes, daarop kan je duwen om het geluid aan of uit te zetten en het scherm op volledig te zetten. Met de smartphone kijk je rond door met de vinger over het scherm te vegen en je zoomt in met de twee vingers. Met de computer kijk je rond door de muisknop ingeduwd te houden en je zoomt in met het muiswiel. Je gaat naar de volgende ruimte door op de pijlen te duwen. Kijk goed rond en luister goed. Neem eventueel pen en papier en noteer wat je ziet en hoort. De info gaat jou straks helpen een beeld te vormen over deze zorgsituatie. Je zal zelf geen mensen zien in de beelden, je kan ze enkel horen. Als je gedaan hebt kom je terug naar deze pagina en doe je stap nummer 4.

Het is mogelijk dat deze link moeilijk werkt bij sommige smartphones. (scherm blijft dan zwart).

Indien dat niet lukt dan kan je duwen op de noodvideo waar we de tour doorlopen.

10u30: beantwoord de vragen en geef jouw mening

Onder vind je de online vragen vaan de mentimeter. Daarin krijg je een aantal vragen over deze situatie. Soms moet je een korte beschrijving geven (sociaal/lichamelijk/psychisch probleem, ...). Indien je het klavier wil openen duw je op het vakje waarin je wil typen. Soms moet je een score geven met schuifregelaar (BEL-foto). Je duwt telkens op volgende of verzenden om verder te gaan. Er zijn geen juiste of foute antwoorden en alles is anoniem. De antwoorden kunnen we straks gebruiken als leidraad binnen de Zoom-sessie. Na de vragen kom je terug naar deze pagina en kan je naar stap 5.

11u00: we spreken af in de zoomsessie

Belangrijk: om in Zoom te komen duw op onderstaande knop (wachtwoord is: 1951). Indien Zoom nog niet op je gsm staat dan zal deze vragen om die te installeren. Sta dit toe. Indien je al zoom hebt en de gevraagde stappen werken niet: best opnieuw installeren. Duw bij het startscherm NIET op sign in to start maar WEL op join meeting as an attendee.

zoom5.png

wachtwoord: 1951

bottom of page