top of page
DSC_0348_twee_studentes_v1_edited.png
DSC_0348_twee_studentes_v1_edited.png
ereudice2omlijnd 18px.png
Vleminckveld_slurf_edited.png

LOEP-lab

loep4.png
loep.png

idee en concepten gedeponeerd bij Benelux-Bureau voor de Intelectuele Eigendom (BOIP)

proefbuis 1.png
IMG_20190205_162355811.jpg

idee en concepten gedeponeerd bij Benelux-Bureau voor de Intelectuele Eigendom (BOIP)

doelstellingen.jpg
Biervieltje_doelstellingsgerichte-hulpme
IMG_20190205_154739398_BURST000_COVER.jp
Afbeelding2.png

idee en concepten gedeponeerd bij Benelux-Bureau voor de Intelectuele Eigendom (BOIP)

proefbuis 1.png
proefbuis 1.png

met pit!

Maar hoe zit dat juist met die pitjes? Wij vergelijken hulpverleners graag met het beeld van een zonnebloem. Hun volledige opleidings– en carrièretraject zit vervat in het beeld van de zonnebloem. Deze start bij de wortels: basiswaarden, de stengel: taakcompetenties, de bladeren: attitudecompetenties en de bloem: talenten. Bij de weersomstandigheden en potgrond plaatsen we de externe en interne factoren die de tewerkstelling op een positieve of negatieve manier kunnen beïnvloeden. Wij en onze collega-diensten zijn steeds op zoek naar mooie bloemen die wij een duurzame tewerkstelling kunnen geven in “goede potgrond”. Maar een zonnebloem start natuurlijk met de pit. Met LOEP richten we ons op methodieken die "groeikansen" verhogen. We ontwikkelen ook selectiemethodes die op zoek gaan naar de juiste mensen. Daarbij focussen we ons in hoofdzaak op zorgpassie en draagkracht. Het volledige concept is ondergebracht in de veldweg: ons competentie beheers-en ontwikkelingsinstrument.

wat?

LOEP staat voor Labo Opleidingsontwikkeling en Experimenten rond Persoonlijke groei. Bij LOEP ontwikkelen we persoonsgerichte opleidingen op vraag van onze eigen en andere organisaties. We experimenteren en ontwikkelen er ook nieuwe methodieken rond opleiden, selecteren, helpen en begeleiden van mensen. Daarbij zijn we niet bang af te wijken van platgereden paden. We volgen nieuwe tendensen niet alleen op de voet, we durven ze ook te lanceren. LOEP bestaat uit een wisselende bezetting van mensen die tijdelijk en specifiek naar één project toe werken en wordt gestuurd vanuit een commissie van interne en externe experts. 

Een greep uit onze laatste projecten...

de Slingshot-kompassie

 

Binnen onze organisatie, opleiding en de selectie van cursisten focussen we ons op de zorgpassie en draagkracht van mensen. Deze staan onderling met elkaar in verbinding en kunnen elkaar op positieve en negatieve manier beïnvloeden. De slingshot-kompassie is een onderzoek dat alle variabelen en hun verbindingen in kaart brengt en omzet in selectie-en vormingstools. Zo selecteren we de juiste mensen en kunnen we hen een aangepast vormingstraject aanbieden dat rekening houdt met hun zorgpassie, waarden en draagkracht. Zo kunnen we de juiste mensen in de zorg krijgen en houden! Eén van de opleidingstools die kunnen ontstaan uit de Slingshot-kompassie is de "get in room". De "proof of concept trailer" vind je hiernaast.

hulpverleningsvisie

Binnen thuiszorg vleminckveld geloven we sterk in de koppeling van praktische werk-instrumenten aan onze visies.

Doelstellingsgerichte hulpverlening is er één van. Vanuit onze visie op zorg werkten we een methodiek uit die het volledige cliëntensysteem en hulpvraag in kaart brengt. Dit gebeurt volgens een bepaalde volgorde die wij hebben ondergebracht in de allegorie van het drankkaartje. Deze hebben we ondergebracht in het hulpverleningsplan dat we daarop hebben geïntegreerd in onze eigen IT-tool: MoBi. Onze eigen verzorgenden en thuishelpsters kunnen via de smartphone een actieve bijdrage leveren aan de opvolging van de cliënt. Zo kunnen we alle betrokkenen in de hulpverlening empoweren.

detecTV: 360° vr

detecTV is de 360° VR assessment- en vormingstool die wij binnen onze organisatie en opleiding inzetten. Onze medewerkers en cursisten gaan met computer, smartphone of vr-bril een cliëntsituatie binnen en gaan op zoek naar wat er lichamelijk en psycho-sociaal aan de hand zou kunnen zijn. Ze krijgen audiovisuele tips te horen en te zien en krijgen een aantal ethische dilemma's voorgeschoteld. nadien doen we een interactieve nabespreking of stellen we als test een zorgplan op. detecTV, speuren naar zorg! In de loop van 2020 lanceren we een opleiding waarbij de deelnemers onze doelstellingsgerichte hulpverlenings-methodiek aangeleerd krijgen dmv. detecTV. Meer info via zorgpassie@vleminckveld.be 

In 2020 zijn we met deze opleidingstool een van de winnaars van de L&D Awards. https://www.bedrijfsopleidingen.be/stimulearning

affiche1Middel 1@4x.png
detectv collage.jpg

idee en concepten gedeponeerd bij Benelux-Bureau voor de Intelectuele Eigendom (BOIP)

bottom of page