top of page

BELANGRIJK: deze pagina en de inhoud ervan is enkel toegankelijk voor personeelsleden van thuiszorg vleminckveld. Alle andere personen en organisaties dienen uitdrukkelijk de toestemming te vragen en krijgen om deze pagina te mogen betreden en/of de inhoud te mogen consulteren. via: zorgpassie@vleminckveld.be tav. Robby De Munck

opleiding doelstellingsgerichte hulpverlening

Beste velder, jammer genoeg moeten we contacten in groep zoveel mogelijk beperken. Dat is niet ideaal voor vormingen. Toch willen we voor de eerste keer proberen een volledig digitale opleiding te geven in verschillende werkvormen. Overloop de verschillende stappen en we zien elkaar in stap 5 binnen de zoom sessie. In de video van de eerste stap krijg je alle info. Om een video op groter scherm te krijgen duw je onderaan uiterst rechts op het vierkantje. Indien je zelf een computer of tablet hebt is het comfortabeler deze opleiding via daar te doen.Veel succes!

8u30 of 13u00: stap 1: bekijk de introductievideo

8u45 of 13u15: stap 2: bekijk de opleidingsvideo

Stap twee is de opleidingsvideo. Deze duurt 54 minuten en is dus een lange zit. Je kan steeds even onderbreken door op pauze te duwen. Volledig scherm krijg je door onderaan rechts op het vierkantje te duwen.

10u00 of 14u30 stap 3: ga binnen in de viruele tour detecTV

Duw op onderstaande knop. Je komt in een nieuw scherm met de vraag "enable audio". Duw op YES. Rechts bovenaan heb je drie puntjes, daarop kan je duwen om het geluid aan of uit te zetten en het scherm op volledig te zetten. Met de smartphone kijk je rond door met de vinger over het scherm te vegen en je zoomt in met de twee vingers. Met de computer kijk je rond door de muisknop ingeduwd te houden en je zoomt in met het muiswiel. Je gaat naar de volgende ruimte door op de pijlen te duwen. Kijk goed rond en luister goed. Neem eventueel pen en papier en noteer wat je ziet en hoort. De info gaat jou straks helpen een beeld te vormen over deze zorgsituatie. Als je gedaan hebt kom je terug naar deze pagina en doe je stap nummer 4.

Het is mogelijk dat deze link moeilijk werkt bij sommige smartphones. (scherm blijft dan zwart). We hebben de tour onder de knop in de website gestopt. Daarbij is het schermpje kleiner maar zo lukt het wel.

Indien dat niet lukt heb je nog altijd duwen op de noodvideo waar we de tour doorlopen.

indien de bovenstaande knop niet werkt op smartphone (het scherm blijft vb. zwart) kan je de tour hieronder bekijken (deze is wel op kleiner scherm). Indien dat niet moest werken kan je daaronder  de videoversie bekijken maar het is natuurlijk het leukste dat je de tour zelf doet en zelf op ontdekking gaat.

10u30 of 15u: stap 4: beantwoord de vragen en geef jouw mening

Onder vind je de online vragen vaan de mentimeter. Daarin krijg je een aantal vragen over deze situatie. Soms moet je een korte beschrijving geven (sociaal/lichamelijk/psychisch probleem, ...). Indien je het klavier wil openen duw je op het vakje waarin je wil typen. Soms moet je een score geven met schuifregelaar (BEL-foto). Je duwt telkens op volgende of verzenden om verder te gaan. Er zijn geen juiste of foute antwoorden en alles is anoniem. De antwoorden kunnen we straks gebruiken als leidraad binnen de Zoom-sessie. Na de vragen kom je terug naar deze pagina en kan je naar stap 5.

11u00 of 15u30: stap 5: we spreken af in de zoomsessie

Belangrijk: om in Zoom te komen duw op onderstaande knop (wachtwoord is: 1951). Indien Zoom nog niet op je gsm staat dan zal deze vragen om die te installeren. Sta dit toe. Indien je al zoom hebt en de gevraagde stappen werken niet: best opnieuw installeren. Duw bij het startscherm NIET op sign in to start maar WEL op join meeting as an attendee.

zoom5.png

wachtwoord: 1951

bottom of page